16 Temmuz 2011 Cumartesi

EVRENDE BİR DAMLA



Günlüğüme bugünün notunu düşüyorum hazsal hayatın acısı ve tatlısıyla. Aydan bakınca kendimi göremiyorum. Şimdiye, tarih ötesinden bakılınca buralar gözükmüyor. Mekan ve an algılanamıyor. Öyle ki, bucaksız enginlikteki evrende bir damla bile değiliz. Neredeyse sonsuz büyüklükteki kainatta yok denecek kadar küçüğüz.


"Fraktal" denilen matematik formülü canlı sistemleri kurmuş, "yapay zeka" programı ise canlı sistemleri işletiyor. Bir bakterinin sosyal hobilerini, aile hayatını, cinsel yaşantılarını, kaygısal sıkıntılarını, entelektüel problemlerini hiç düşünmeyiz. Çünkü O, mikro dünyaya aittir ve sanki bizden farklı bir boyutta yaşıyordur. Oysa, dünyamıza biraz uzaktan bakıldığında bizim de bakteriden fazla bir farkımız yok.


7 Temmuz 2011 Perşembe

RÜYALARDA RUH VE BEDEN AYRIŞIR



  Rüyalar ruh ile bedenin ayrılmasına yol açarlar. Duyular canlılığını yitirdikçe, içerideki varlık kendini dışsal olandan ayırır. Bu ayrılmaya yol açan üç değişik yol vardır; bunlardan birincisi doğal uyku, ikincisi şuurlu olarak meydana getirilen bir uyku hali; örneğin hipnotizma, manyetizma ya da trans hali; üçüncüsü ise ölümdür.

3 Temmuz 2011 Pazar

UZAYLI MI MUMYA MI ?





Bu bir dünyadışı mumya olabilir mi? Bu fotoğraf,1972 yılında Illinois Üniversitesi Arkeoloji bölümünde okuyan öğrenciler tarafından Peru’daki bir müzede çekilmiş.
Grup müzedeki parçaları incelerlerken,özel bir odaya girebilmeleri için davet almışlar.Bu mumya o odada muhafaza ediliyormuş ve bu kare o esnada alınmış.
Müze kayıtlarına göre,mumya Tres Cruces dağlarının tepelerinde yaşayan bir grup


GELECEĞİ GÖRMEK MÜMKÜN MÜ ?




 Son araştırmanın doğrulanması halinde, "aniden ürperme" ve "dejavu" gibi herkesin yaşayabildiği paranormal olaylar da bilimsel düzeyde
açıklanabilecek. Bu son deneylerden önce yapılan bazı istatistiki çalışmalar da altıncı his konusunda önemli ip uçları vermişti. 11 Eylül saldırılarından kıl payı kurtulanların da "aniden bastıran bir karamsarlık" ve "tıbbi bir nedeni olmayan mide ağrısı" gibi hisler yüzünden İkiz Kuleler’e gitmekten son anda vazgeçtiği belirtildi.




ÖLÜME YAKIN DENEYİM





Ölüme Yakın Deneyimler (ÖYD ya da NDE - Near Death Experience)


Tıbbi anlamda kalbi durup daha sonra tekrar hayata dönen insanların geçirdiği deneyimere verilen isimdir.
  

  Ölüme yakın deneyimler, özellikle insanoğlunun "ölümden sonraki yaşam" konusuna karşı duyduğu merak sebebiyle ilgi çekici olaylar olmuştur. Gerçek deneyimlerle spekülasyon ve şehir efsaneleri çoğu yerde birbirine karışmış olmakla beraber, gelişen tıp ve teknolojinin de yardımı ile konu üzerinde bilimsel araştırmalar da yapılmaktadır.


1 Temmuz 2011 Cuma

DÜNYA'NIN ESENİ KAYDI !

        


11 Mart günü Japonya’yı sarsan büyük deprem Dünya’nın dönüş hızını artırdı, gün kısaldı, gezegenin ekseni kaydı.

NASA’dan jeofizikçi Richard Gross 8,9’luk depremin Dünya’nın dönüş hızını artırarak 24 saatlik bir günü 1.8 mikro saniye (saniyenin milyonda biri kadar) kısalttığını belirtti.


Gross, daha önce 1.6 mikro saniye olarak açıklanan rakamın yeni ölçümlerden sonra 1.8 olarak düzeltildiğini; yeni verilere ulaştıkça bu rakamın değişiklikler gösterebileceğini de ekledi.


POZİTİF ENERJİ



Düşünce, insanın temel yaratıcı yeteneğidir. Düşünce ve imajinasyon (tahayyül-hayal etme gücü) hareketten önce vardır. Her düşünce belli bir etkiye sahip olan yaratıcı bir süreçtir. 

  Hayatımızı iyiye doğru yöneltmek istiyorsak eğer, gereken olumlu sebeplerin oluşması için bir tür aşırı çaba göstermeliyiz. İmajinasyon gücümüzün, hayatımızı her an yeniden yapılandıran bir yaşam sanatçısı olduğunu unutmayın.             

  Eğer bir insan, “Pozitif düşünüyor ve davranıyorum, ama yansımalar asla pozitif değil.” diye düşünüyorsa, yanılıyordur. Pozitif düşünce, bizi sevindirmeyen, mutlu kılmayan ve onaylamayan olayları dikkate almamak anlamına gelmez ki; aksine, “Gerçek pozitiflik, her durum ve şart altında elinden gelenin en iyisini yapmaktır.”

DÜNYA'NIN FİYATI BELLİ OLDU !





Astrofizikçi Greg Laughlin Dünya'nın değerini hesaplamak üzere bir formül geliştirdi ve buna göre Dünya'nın değeri  tam 3500 trilyon euro.
Laughlin, gezegenin yaşını, büyüklüğünü, sıcaklığını, kütlesini ve diğer istatistiklerinin toplamını formülüyle hesaplayarak bu veriye ulaştı ve Dünya'nın en pahalı gezegen olduğu sonucuna vardı.Laughlin'e göre, Mars'ın değeri yaklaşık 12 bin euro iken, Venüs'ünki bir peniden az. Vatan gazetesinde yr alan habere göre, evrende yaşama müsait olmayan iklimleri nedeniyle yüksek fiyatlı olmayan çok sayıda gezegen bulunuyor.


Linkwith