30 Eylül 2011 Cuma

MAYA TAKVİMİ “NEDEN” 2012 ′ DE SON BULUYOR ?







Küresel ısınmamı yoksa gözden kaçan çok önemli başka bir olaymı ?!
Yalçın Güran


“Bizim ölçülerimize göre devasa bir mıknatıs’ın üzerinde yaşıyoruz.”
“Mükemmel biçimde anlayabilirsiniz, eğer onu zihninize gereği gibi yerleştirirseniz.”
William Thomson (Lord Kelvin)


Şu anda bilimsel olarak kanıtlanmış olan, bilebildiğimiz kadarıyla dünyanın dört kez manyetik kutup değişimi geçirdiğidir. Bu da yaklaşık 2.5 milyon yıllık bir zaman dilimi demektir. Bugün bu durum kesinleşmiştir. Günümüz insanları bunu yeni keşfetmiş olsa da, binlerce yıl önce yaşamış Mayalar bu gerçeğin farkında olup, biliyorlardı.


29 Eylül 2011 Perşembe

RÜYALAR NE ANLATIYOR ?







Rüyaların ne anlatmak istediklerini anlamak için en güvenilir yöntemlerden birisi tabi ki bir rüyayı gördükten sonra hemen arkasından gerçekleşecek yaşantılarımıza dikkat etmektir. Dikkat etmek burada anahtar sözcüktür. Bizler bugüne kadar defalarca rüya gördük ve onlar da bize defalarca bir şeyler anlatmak ve yardım etmek istedi. Ama biz gördüğümüz rüyaya ve daha sonra yaşadıklarımıza dikkat etmediğimiz için çok daha fazla bilgi alabilecekken ya da daha fazla sembolümüzü çözebilecekken dikkat etmediğimiz ve haliyle farkına varmadığımız için bu fırsatı kaçırıyor olabiliriz. Rüyalarda semboller


7 Eylül 2011 Çarşamba

MICROSOFT WORLDWIDE TELESCOPE








Microsoft Worldwide Telescope


 Microsoft firmasının geliştirdiği WorldWide Telescope (Microsoft Sanal Teleskop Programı) ile artık amatör, profesyonel farketmeksizin tüm uzay meraklıları gökyüzünü bilgisayarlarından dolaşabilecekler. Nasa’nın bilimsel teleskopları olan Hubble ve Spitzer teleskoplarıyla Chandra X ışını gözlemevinden elde edilmiş görüntüleri bilgisayarınıza getiren bu program sayesinde bilgisayarınız üzerinden gökyüzünü dolaşabileceksiniz.
Uzayda şimdiye kadar keşfedebildiğimiz tüm yerlere, bulutsulara, supernova patlamalarına yakınlaştırma (zoom) yaparak göz atabileceksiniz. Ve aynı zamanda bunlarla ilgili bilgiler de edinebileceksiniz.

İsterseniz de Mars’ta bulunmuş olan Opportunity modülünün çektiği fotoğraflar ile Mars’a göz atabilirsiniz. Amatör veya profesyonel hiç farketmez herkesin kullanabileceği bu program ile uzay, yıldızlar, gezegenler bilgisayarınıza geliyor.
Program çok güzel.Evrende keşfedilmiş herşeyi gösteriyor.Güneş sisteminde 3 boyutlu dolaşabiliyorsunuz.Fakat iyi bir ekran kartınızın olması gerekiyor.
http://www.worldwidetelescope.org/Home.aspx




4 Eylül 2011 Pazar

DEJA VU



Hiç ilk defa gittiğiniz bir yerde, sanki daha önce de orada bulunduğunuzu hissettiğiniz bir durum yaşadınız mı? Biriyle yeni tanıştığınızda, sanki onunla daha önceden tanışıyor olduğunuz hissine kapıldınız mı? Bir durumla ilk defa karşılaştığınız halde sanki o durumu daha öncede yaşadığınızı ve bu nedenle de tanıdık geliyor



2 Eylül 2011 Cuma

PENCEREYE YANSIYAN GELECEK





PENCEREYE YANSIYAN GELECEK
Helen C. YORK


Kocam Earl ve yerel radyo istasyonundan arkadaşımız Smitty, evimizin ön tarafındaki odada, politik konularda tartışıyorlardı. Ben, evin arka tarafındaki mutfakta, akşam yemeğinden kalan bulaşıkları yıkıyordum. O akşam bir randevumuz vardı. Bu olayın tümü, 1946 başlarında oldu.
Lavabonun üzerindeki pencereden dışarıya baktım ve yaşlı komşularımızın nereye gittiğini merak ettim. Wileoxlar’da hiç ışık yoktu ve hava kararıyordu.
Son tavayı bitirirken pencereye göz attığımda, titremekte olan camın üzerinde, tıpkı bir film seyreder gibi, 




Linkwith